Lichidarea voluntară a companiei îndatorate

CE ESTE ?

O procedură oficială în care compania este lichidată ca insolvabilă. Dacă o companie care operează în Marea Britanie este insolvabilă, adică valoarea activelor sale este mai mică decât valoarea datoriilor sale sau nu este în măsură să-și plătească datoriile la termen, administratorul are obligația de a începe procesul de lichidare a societății.

DESFĂȘURARE

Compania trebuie să suspende comerțul cu efect imediat. Acest lucru nu înseamnă neapărat sfârșitul afacerii dvs. Compania și activele pot fi vândute directorilor la un anumit preț. Conturile bancare ale societății vor fi înghețate.

AVANTAJE

De datoriile companiei aflate în lichidare se ocupă echivalentul administratorului judiciar din Polonia (Insolvency Practitioner). Creditorii, inclusiv HM Revenue & Customs, nu pot cere societății să plătească datoriile vechi deoarece acestea sunt supuse lichidării. Directorii pot să rămână în continuare în rolurile de directori ai firmei din Marea Britanie. Directorii pot înființa o societate nouă în același domeniu sau sector. Directorii pot face o ofertă pentru a cumpăra activele companiei dacă doresc acest lucru. Angajații, inclusiv directorul, în cazul în care se aflau pe statul de plată, pot solicita de la Fondul național de asigurări (National Insurance Fund) plata salariilor restante, a sumelor cuvenite pentru concediul de odihnă, pentru perioada de preaviz și pentru concedierea în cadrul procesului de reducere a efectivelor.
Societatea se poate elibera de obligațiile de leasing. Acest proces este un colac de salvare pentru întreprinderile care își pot începe activitățile de la început și fără obligații.

DESFĂȘURARE

Prima întâlnire se desfășoară cu un administrator judiciar autorizat care oferă sfaturile necesare. Dacă este nevoie, unul dintre angajații noștri care vorbesc limba română poate participa la întâlnire. Dacă directorii consideră că procesul de lichidare este singura opțiune, directorii vor lua decizia cu privire la falimentul companiei în cadrul unei ședințe a consiliului de administrație al companiei. Mai departe, se convoacă o adunare generală a acționarilor și a creditorilor. Notificarea despre o astfel de adunare este trimisă tuturor asociaților și creditorilor. Directorul trebuie să fie prezent la adunarea asociaților și creditorilor. Este numit un lichidator.

CUM PUTEM SĂ VĂ AJUTĂM?

Pregătim toate formularele necesare în conformitate cu reglementările legale. Echipa noastră de experți care include și români lucrează direct cu dvs. și contabilul dvs. pentru a simplifica procesul și a înțelege nevoile dvs. Întregul proces poate fi explicat în engleză sau română, în funcție de nevoile dvs. La cererea dvs., putem contacta imediat creditorii pentru a reduce presiunea exercitată de aceștia. Acest lucru este deosebit de important dacă ați fost amenințat cu proceduri legale sau dacă astfel de proceduri au fost inițiate împotriva societății dvs. sau dacă a fost depusă o cerere
de lichidare a societății. Ne vom asigura imediat că reprezentanții știu cum să asigure activele firmei.
Îi ajutăm, de asemenea, pe angajații companiei să depună cereri de plată a salariilor restante, a concediilor de odihnă, a salariilor pentru perioada de preaviz și a plăților pentru concedierea în cadrul procesului de reducere a efectivelor.
Sfaturi practice privind declararea falimentului

Reorganizarea, încercările de a face față problemelor financiare sau procedurile de insolvență necesită o abordare specială

și sunt asociate cu experiențe noi. Combinând cunoștințele angajaților dvs. cu experiența noastră, vă oferiți o șansă mai bună de a găsi o soluție satisfăcătoare. Enumerăm mai jos câțiva factori importanți de care trebuie să țineți cont.

 

 

CONTACTAȚI-NE PENTRU SFATURI GRATUITE